Justisminister i pinlig spill.

Kjære Erna Solberg. Du har en justisminister som i grove vendinger tråkker på den norske rettsstaten, på det rettsvesen hun politisk er satt til å forvalte.

Det er snakk om pinlig ordbruk fra en av våre fremste tillitsvalgte. Men viktigere er at det her er en justisminister som snakker om å tilsidesette grunnleggende rettigheter for statsborgere ved mistanke om terrorvirksomhet. Noe AP ved Støre mener man ikke bør gjøre. Støres mening karakteriserer justisministeren ved å poste et bilde med tilslørte terrorister og følgende utspill mot AP og Støre: «Terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet.» Det er et uverdig og pinlig spill fra justisministeren.

Justisministeren er kommunikasjons- og påvirkningsekspert. Hun visste svært godt at utspillet hennes ville treffe mellomgulvet hos en generasjon som faktisk har opplevd terror på det grusomste. Ville treffe under beltestedet. En opplevelse vi i disse dager er blitt minnet om gjennom Poppes film om Utøya. Hun må ha kalkulert med at reaksjonene ville vise til nettopp denne terroren. Slik har hun også klart å «trekke Utøya- kortet» på en svært ufin måte – uten å gjøre det direkte.

Da Norge opplevde sin hittil eneste virkelige terrorist i moderne tid, ble ugjerningsmannens rettigheter ivaretatt på en måte som var rettsstaten verdig. Terroristens partipolitiske bakgrunn ble da ikke utnyttet politisk av det partiet som ble offer for terrorismen. At en av terroristens ideologiske stjerner (Ayn Rand) også er en ideologisk stjerne i FrP ble heller ikke brukt mot partiet. Men jeg minnes argumentasjon fra både H og FrP fra 2011 som nærmest ga Stoltenbergs daværende rødgrønne regjering skylda for terroren pga mangelfull sikkerhetspolitikk…

Du har, Erna Solberg, også en utdanningsminister som i denne situasjonen finner det på sin plass å anklage Støre for å trekke «Utøya – kortet.» Støre er ikke min mann, men nei – han har ikke trukket kortet. Kortet var allerede trukket – av din justisminister, fulgt opp av din utdannings-minister. Hva med litt politisk anstendighet inn i regjeringskontorene?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


− to = 5