Klimafornektingen i FrP

Vi er i ferd med å spille rulett med klodens framtid. Livsbetingelser for framtidige generasjoner trues av at nødvendig samspill i naturen ødelegges gjennom våre egne aktiviteter. Et par – generasjoner er egentlig kort sikt.
Det beste vi har av internasjonal forskningsbasert kunnskap levner liten tvil om vi har kort tid på oss til å snu utviklingen fra et sannsynlig klimatisk og økologisk sammenbrudd. (Bestefar skriver «liten tvil.» Fordi det alltid, når vi snakker om forskning og kunnskap vil være en rest av tvil igjen.) Når vi snakker om «tvil» knyttet til klimaforskningen, dreier det seg mye om statistisk sannsynlighet og usikkerhet. Snakker vi om feilmarginer ned mot 5% snakker vi altså om 95% sannsynlighet for utviklingen.
Vi trenger politikere som tar denne kunnskapen inn over seg. Som er villige til å stake ut en kurs for videre ferd som det går an å leve med, også over flere generasjoners sikt.

Besteforeldreaksjonen, der bestefar forsøker å bidra litt, ser det som sin oppgave å åpne politikerøyne- og bevissthet om utviklingen. Hente fram dokumentasjon, få opp diskusjon, lage opprop.
For kort tid siden gikk besteforeldreaksjonen, med Mette Newth i spissen, sammen med ungdomsorganisasjonen «Miljøagentene» om å sende et brev til stortingsrepresentantene våre om farene ved utviklingen vi ser.

Noen politikere, fra de fleste partier viser at de er oppmerksomme på den langsiktige, farlige utviklingen. Mange politikere synes å være i tvil om hvordan den bør møtes. Men enkelte politikere, særlig representert ved Fremskrittspartiet, arbeider aktivt for å så tvil om den beste kunnskapen vi har.

Svaret Besteforeldreaksjonen og Miljøagentene fikk fra den framtredende politikeren Peter Myhre, gir et eksempel, verd å stoppe ved:

Hei!

Dårlige nyheter. Klimakrisen er avlyst. Temperaturen på jorden har vært stabil i 15 år, selv om CO2-utslippene i samme periode økte med 25%. Se vedlegg. Du får finne noe annet å skremme dem med.

Med hilsen:

Peter N. Myhre
Stortingsrepresentant og bestefar.

Her framstår stortingsrepresentanten som en slags politikernes Severin Suveren. Du vet han som ga blaffen i alle fjellvettregler. Tøff i trynet.
Siden påsken står for døra, kan vi lage et lite bilde:
Vi var ute på tur. En liten gruppe. Langtur i fjellet. I uveisomt terreng vi i gruppa ikke kjente altfor godt, ikke hadde så mye kunnskap om. Det var i forkant varslet dårlig vær. Folk som kjente terreng og værforhold godt, advarte mot å gå. Skredfare kunne det også være. Men tøffingene i gruppa overtalte resten. Uværet var i ferd med å komme over gruppa. Først som truende skyer, så i heftigere kast. Medlemmene i gruppa var mer eller mindre fjellvante. Hva gjorde de?
Severin Suveren gjorde sitt til å legge ut på tur uansett stormvarsler. Sånne varsler er jo usikre, sa Severin Suveren, og de siste dagene har jo været vært riktig bra! Finn noe annet å skremme med! Så kom de første stormbygene. De mer fjellvante ville snu, gikk sammen. Ikke Severin Suveren. Han var litt tynnkledd, visste ikke riktig hvor han var, men tøff på tur. Ville fortsette.Greie seg aleine.

Forhåpentlig hadde Severin vett nok til i alle fall å grave seg ned i tide.Skulle fjellredningstjenesten klare å finne ham i siste lita, ville han sikkert klagd over beredskapsnivå og dårlig effektivitet.

Peter Myhre har altså lagt et vedlegg til svaret.
Han hevder vedlegget viser at «klimakrisen er avlyst.»:
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=904bb56977&view=att&th=13d81f84877a2d3c&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-4lIdpMzOFATCiChjVKM_d&sadet=1363691765324&sads=X8wa38mGo29MWkkjMS9eLjP2g1Y

Vedlegget viser en kurve som har sirkulert blant såkalte klimafornektere den siste tida. Kurven er riktig nok – men blir systematisk feilforstått og løsrevet fra ulike sammenhenger. Klimafornekterrne tar utgangspunkt i et kort tidsavsnitt. (Avvikene som trekkes fram er jo uansett innenfor feilmarginene – åpenbart uten at de ser det). Målingene, knyttet til lufttemperaturer tar ikke høyde for at mesteparten av temperaturendringen lagres i havet.

En lenke på norsk som forklarer noe av det klimafornekterne ikke vil forstå, har bestefar funnet hos fysikeren Samset. Bestefar har brukt den i blogginnlegget http://jonfrode.no/klimasannheter-media-politikk-og-aksjon

En annen , aktuell lenke viser også hvordan Myhres resirkulerte løsrevne graf misbrukes: http://www.slate.com/blogs/bad_astronomy/2013/03/18/global_warming_denial_debunking_misleading_climate_change_claims_by_david.

Klimafornekterne knytter seg ofte opp mot en reaksjonær tenketank som i sin tid også forsøkte å underkjenne forskningen som viser skader ved bl.a. tobakkrøyking. Vi snakker om aktiv kunnskapsløshet, dels omfattende hetskampanjer mot forskere, det siste også godt dokumentert.

Vi snakker om store penger, men begrenset anerkjent forskning.
Se også:http://www.besteforeldreaksjonen.no/?page_id=47

Våger vi å velge oss Severin Suveren og FrP som turledere i uveisomt terreng for neste stortingsperiode?

 

3 tanker om “Klimafornektingen i FrP

  1. Tilbaketråkk: Klimaets Severin Suveren | Besteforeldrenes Klimaaksjon

  2. Tilbaketråkk: Fornekternes forunderlige verden | besteforeldre mot global oppvarming

  3. Tilbaketråkk: Suksess med klimafornekting? | besteforeldre mot global oppvarming

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


tre + = 8