Klimavalget: Nå det snur?

I går sto bestefar på stand ved Nationalteateret.
I oppløpet til de mange valgbodene langs Karl Johan. Uten så mye oppstyr, men synes vi, to fine «rollups» som av og til vaiet faretruende i vinden, og trengte litt tynge på aluminumsbeina. Et blåblomstrete campingbord som bestefar var på campingtur med for omtrent 60 år sida. Som sto i garasjen og var fullt brukbart fortsatt, til brosjyrestablene.
Brosjyrene var for «Besteforeldrenes klimaaksjon» og for «Klimavalg 2013 som besteforeldreaksjonen tok initiativ til. Som snart teller 90 organisasjoner. Fagforeninger, kirkelige foreninger, yrkesorganisasjoner, ungdomsorganisasjoner, miljøorganisasjoner, ingeniører, arkitekter, forfattere…..
Noen forbipasserende trodde vi var et nytt parti. Bestefar oppdaget at en brukbar åpningsreplikk kunne være at: «Vi er ikke noe parti. Men kikk på denne brosjyren. Den handler om vår tids viktigste spørsmål: Det økologiske samspillet , klimautviklingen og klimapolitikken. Rammene for livet til framtidige generasjoner. Gå nedover langs Karl Johan og sjekk med partiene i bodene hvordan de forholder seg til klimautfordringene, hva de konkret vil gjøre!» Det er sentrale veivalg vi står overfor.

Inntrykket etter dagen var mange vennlige bemerkninger. Særlig unge mennesker, folk som var i villrede stoppet gjerne for en prat. Noen korte, kontante svar om at «klimaspørsmål interesserte dem ikke.» Nei vel. De var gjerne allerede fanget opp av ett av de tre store partiene.Som bestefar skreiv i forrige blogg: Prognosene varslet ikke om at det 13.stortingsvalget hans ble noe godt valg.

Bestefar gjentar gjerne sin valgdrøm: Alle småpartiene over sperregrensa. Dagens ferske valgmåling var egnet til en smule optimisme: (Infact/VG): KrF, V, Sp, SV og MDG over grensa – og Rødt inne med mandat! Måtte det holde!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


fire − 2 =