Mens det ennå er tid?

Dette er tittelen på ei bok jeg har begått. Som kom ut i februar. Skråblikk fra et pensjonistvindu øverst i Groruddalen. Bestefarsbilder og ettertanker koblet til samtida. Her og nå.

Ganske korte tekster, noen litt lengre som kan leses i små porsjoner. Tekster som ikke behøver leses i sammenheng, men som kanskje likevel er et forsøk på å se sammenhenger. Flere av tekstene kan gjenfinnes på denne bloggsida. Men ikke alle.

Opplevelsen av å koste på å få gitt ut, samle tekst mellom to permer, er litt annerledes enn å legge ut tekst på nettet. Ei bok på 285 sider veier annerledes i hånda enn tekster som slippes i fri flyt på verdensveven. Koster mye mer også. Det blir på et vis et annet slags alvor når du må investere rede penger både for å publisere og kjøpe. Ikke så lettvint. Tekstene samlet mellom permer kjennes mer bestandige. Som om de har krevd og krever mer av tanken enn et par raske tastetrykk, kobling til leselister.

Både tekst på nett og tekst på papir innebærer å legge noe ut i det offentlig rom, til allmen beskuelse og bruk. Om de nå legges ut på den ene eller den andre måten, vil tekstene ha en personlig side. Det kjennes både litt utsatt og motsetningsfylt.

For egen del fordi jeg jo slik, ved å bruke egne erfaringer og undringer, søker å bidra litt til alminnelig ettertanke og debatt rundt samfunnsforvaltning. Bidra litt til endring jeg tror kan være viktig. Som også i prinsippet innbærer et ønske om litt synlighet. Samtidig som jeg nok gjerne vil pusle med mitt i stillhet. (Og jeg tror vel egentlig ikke at mine ytringer i det offentlige rom bidrar mer enn en fjert på fjellet i stiv kuling har for endring av vindretningen….)

Dette skulle egentlig være en slags reklametekst for boka, og den skulle kommet samtidig med lanseringa. Men teknisk trøbling for den lett utdaterte pensjonisten har gjort at jeg ikke har klart å komme inn på min egen blogg på noen måneder. Dette er første forsøk på lenge.

Når det ellers gjelder reklame og tilgjengelighet, viser jeg til forlagets nettsider som følger i lenka nedenfor. Her kan man les bokas baksidetekst, samt en pressemelding og en konsulentuttalelse som gir litt inntrykk av hva den dreier seg om. Stikkord: Hverdag – miljø – kultur – utdanning – politikk.

http://www.kolofon.com/index.aspx?pid=2996&docid=71

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


ni + 8 =